Home » Artiklar, Artiklar om Klimakteriet

Ett enkelt sätt att minska ditt godisintag

3 October 2013 41 Comments

Hjärtat

Hösten är här och plötsligt har det åter igen blivit legitimt att på kvällarna sitta och mysa framför tv:n. Godisskålen står prydligt uppställd på soffbordet. För en del av oss blir den till och med vårt sällskap i soffan. Nära till hands och du stör inte din man genom att sträcka dig fram hela tiden. Ganska snart tröttnar vi på godissmaken, men trots det placeras oavbrutet handen i skålen och per automatik hamnar den ena godsaken efter den andra i munnen.

Hur kan vi få stopp på detta? Vi känner oss alla lika onyttiga! Det bäste vore givetvis att inte köpa något godis överhuvudtaget. Men om denna spärr inte finns ska du nu få några användbara tips. En ny studie avslöjar nämligen att det är möjligt att åtminstone tygla sitt småätande.

Studien visar att människor äter mindre snacks om varje godisbit är enskilt inslagen i papper eller plockas upp från skålen, en åt gången, med hjälp av en tång. Testpersoner har blivit ombedda att testa detta genom att äta oinslagen och inslagen choklad och torkad frukt. I vissa scenario fick de använda en tång och ibland inte. Vad som visade sig intressant var att, i de fall de var tvungna att ta av papperet själv alternativt servera sig själv med tång, åt de trettio procent mindre godis (de två olika strategierna skiljde sig inte märkbart åt).

Forskarna antar att genom att göra godsakerna lite mer svårtillgängliga, kan det alltså hjälpa dig att äta mindre. (Ju längre tid du använder för att ta av papperet ju längre tid har du på dig att verkligen fundera ut huruvida du verkligen vill ha godiset eller inte). Forskarna kan inte ännu säga om samma sak skulle uppstå om det hade haft med vanligt matintag att göra, i de fall du på riktigt är hungrig och inte bara sugen. Fler studier måste göra i detta område.

Under tiden, tillfredställ ditt godisbehov genom att köpa in enskilt inslaget godis. Placera även en tång i godisskålen och se till att hålla fingrarna utanför. Låt dessutom skålen stå utom räckhåll så att det krävs en ansträngning för varje godisbit.

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Ett enkelt sätt att minska ditt godisintag, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Warning: Creating default object from empty value in /customers/c/3/4/kvinnoliv.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1056

Skriv en kommentar nedan

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.