Kvinnoliv » Sömnproblem

Sömnproblem

Sömnproblem
Vissa kvinnor får inte bara svårt att somna utan väcks även upprepade gånger av värmevallningar och svettningar i övergångsåldern. Ibland är svettningarna så påtagande att lakanen måste bytas flertalet gånger. Somliga kvinnors sömnvanor slås helt i bitar, dels för att de har svårt att somna, men även för att de under natten väcks av vallningar och svettningar. Svettningarna kan under natten vara så kraftiga att lakanen måste bytas flera gånger.

VN:F [1.9.10_1130]
Rating: 4.4/10 (34 votes cast)
Sömnproblem, 4.4 out of 10 based on 34 ratings

3 Comments »

 • sandra says:

  jag ska snart fylla 50 men kom in i klimakteriet redan för 5 år sen det är ganska jobbigt när man mitt i vinter känner att man svettar ihjäl sej ville bara ut i linne och short för inte tala om på nätterna hade fläkten på min man höll på att frysa ihjäl sej men han klagade inte ta på sej mer täcke och lätt mej vara ifred jag vill inte ha honom nära mej jag hoppas att det över snart annars vet ej vad man gör

  VA:F [1.9.10_1130]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Gabrielle says:

  Vicky! Det började för mig också i 30-årsåldern någon gång. Sedan hände inte så mycket, men runt 34 började det bli svårare att hålla vikten, även om det inte var ett problem. Nu är jag 50 och svettningen på natten håller ännu på… Har aldrig behövt byta lakan o har ännu ej svettningar dagtid.
  Jag har nu googlat runt o funderar på att börja med progesteron-kräm, som är baserat på naturligt progesteron och som man smörjer t.ex. på armens insida. Har läst på flera ställen om kvinnor som blivit hjälpta av det.
  Testar just nu “vanligt” progesteron, kemiskt eller syntetiskt, vilket det nu är, och jag tror att det kan vara bra att “balansera sig” med.
  Du kan ju kolla upp det…

  VA:F [1.9.10_1130]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Vicky says:

  Det förklarar varför jag svettas ihjäl på nätterna den sista tiden. Jag trodde att det var något fel med mig men det kan vara klimakteriet. Känns jättebra ändå!! Vad konstigt!! Och jag är bara 37 år gammal!

  VA:F [1.9.10_1130]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv en kommentar nedan

You must be logged in to post a comment.