Akupunktur & kinesisk medicin

Idag har varit en svettig dag, var i centrum för hämta ut citadon på apoteket, och medan jag väntar så kommer självklart en värmesvallning, så jag tar upp ett papper som jag hade i väskan och började att fläkta ansiktet med det, men så såg jag hur folk började att kolla, men jag kunde inte sluta just på en gång för det bara rann svett i pannan och på överläppen, det hjälpte inte att jag knäppte upp jackan eller tog av mig halsduken. Men det var lite pinsamt att jag som ung sitter där med värmesvallningar, jag hade god lust att ställa mig upp för att förklara för alla varför jag gjorde som jag gjorde. Men som tur var så blev det mitt nummer ganska snabbt så jag kunde fly ifrån apoteket. Min man gick och kollade i lite affärer medan jag var på apoteket så kommer jag ut och hittar han i en butik som heter Green Health. Jag har aldrig varit in just den butiken, jag har bara gått förbi många gånger och tänkt att jag skulle vilja gå in och kolla men aldrig kommer över tröskeln dit tyvärr. Men idag så gick jag in där för se vad min man hade hittat för något, han stod då och prata med en man som arbetade där.

Min man hade då berättat för han som arbetade där om mina problem och att jag har endometrios. Och mannen visste direkt vad endometrios var, och bara det gjorde att jag ville fortsätta lyssna på vad han hade att säga. Han berättade då att dem har rådgivning där hos en kinesisk läkare, rådgivningen är gratis. Då får man berätta om sina problem för att sen se om dem har någon behandling som kan hjälpa just mig. Dem har allt ifrån örtmediciner, akupunktur, zonterapi, koppbehandling, allergitester m.m. Ingen av deras mediciner ger biverkningar då alla är från naturen, medicinerna dem använder är 5-6 000 år gamla berättade han. I mitt fall sa han att akupunktur och örtbehandling kan vara bra. Men att jag gärna fick komma in för gratis rådgivning någon dag, vilket jag verkligen tänker göra. Är det någon av Er som testet detta eller akupunktur emot endometrios eller klimakteriet? För tydligen ska dem även kunna hjälpa att lindra klimakteriebsvär. Så jag är riktigt nyfiken på detta, tyvärr kostar det en hel del med alla behandlingar, men det gör även alla mediciner och sprutor. Så detta ska helt klart testats iaf. Inget kan ju bli sämre.

Jag har tidigare varit väldigt skeptisk emot naturmediciner, men då jag var i tonåren så fick jag naturmedicin som var i form av några droppar som skulle blandas i vatten, som jag sen skulle dricka. detta skulle ja ta under 1 års tid. Medicinen fick jag för mina svåra eksem som jag haft ända sen jag var bebis. Min mamma har testet allt på mig genom åren, vi har åkt till många olika läkare, fått många olika salvor, sprutor m.m. Men inget har hjälpt, legat inne på sjukhus för mina eksem var så infekterade så jag fick antibiotika i dropp form. Jag hade eksem från fötterna till huvudet, eller ja över hela huvudet också. Var inte många ställen på min kropp som hade frisk hud. Så att dessa droppar skulle hjälpa mig trodde jag väldigt lite på, första halvåret med medicinen blev jag värre, men hon som gav mig medicinen förklarade att kroppen skulle rensas och att det därför skulle bli värre för allt skulle komma ut. Och efter ett halvår gått så började det otroligt nog vända, det började med att lite eksem i taget försvann, men det mest underbara var att där det försvann kom det inte tillbaka på igen. Efter 1 år var jag helt fri ifrån mina eksem, och än idag har jag inga problem med eksem. Om jag mår psykiskt dåligt kan några enstaka prickar dyka upp och smörjer jag inte dem blir det värre, men annars håller sig det borta. Men kan inte använda parfymerat tvättmedel, parfymerat schampo eller tvål då jag duschar, om jag tvättar håret över badkaret går det för då kommer det ej på kroppen. Men det är bara små saker jämförelse med mina eksem. Så därför känner jag mig verkligen öppen för även denna naturmedicin. Man ska tydligen kunna fortsätta med den behandling jag idag har, den kinesiska naturmedicinen ska inte krocka med det, men akupunktur är något jag är väldigt sugen på iaf. testat det tidigare mot andra problem och det har fungerat!

Då jag smakade på min sömnmedicin första gången så sa jag att jag kände igen smaken så mycket men kunde inte placera den var ifrån jag kände igen den så visade jag min mamma den flaska med theralen när hon var här i samband med vårt bröllop och då berättar hon att just den medicinen fick jag som liten för kunna sova för mina eksem, så det var därifrån jag kände igen smaken, helt otroligt vad hjärnan och smaksinnena kan lagra information, hehe.

På en ny förpackning som jag hämtat ut med östrogenplåster så står det att jag får som mest höja till 2 plåster vilket är det jag har nu, skrivit tidigare om att jag inte vetat hur många plåster jag får höja till, men nu vet jag. Och tyvärr har dem inte hjälpt alls nu sista dagarna ju, men bytte plåster idag så får se om dem hjälper till imorgon kanske. På nätterna kan jag ta det, men på dagarna känns det otroligt jobbigt att svettas så det verkligen syns att man svettas. På kroppen gör inget, men just i ansiktet. Har ni något bra tips som ni hanterar era värmesvallningar på?

Jessica

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.