Att kroppen skulle känna lugnet

Känner ett sådant lugn i kroppen sedan jag flytta upp till Sundsvall. Här finns inte samma stress som i sthlm. Trodde faktiskt min mage skulle bli så mycket bättre här uppe, att värken skulle minska, att kroppen skulle känna lugnet, att jag skulle svettas mindre osv om jag slutade stressa. Men där trodde jag fel. Istället har värken ökat, svettas mer vissa dagar än andra, mår illa konstant, spyr var och varannan dag, lätt för att gråta för minsta lilla, känner mig trött och slutkörd trots att det enda jag gör vissa dagar är att sover, går ut med hunden, försöker äta, pluggar någon sida för sen sova igen. Inte många dagar jag inte sover middag, är oftast bara vaken några timmar innan jag måste vila för det går då inte hålla ögonen öppna. Kanske är morfin plåster som gör det, men tycker jag borde varit så här trött jämt då. Men blivit värre sista tiden. Kanske är det för att kroppen nu slappnar av då flytten och allt är avklarat och jag inte har ett fast jobb med fast schema som jag måste följa för första gången på flera år, vad det än är så är det otroligt jobbigt och frustrerande.

Första månaden blev det mycket jobb, då var det var och varannan dag. Men sen trappa det ner väldigt mycket och har nu bara jobbat 1 dag denna månad, men har inte heller klarat av att jobba fler dagar med denna mage och kropp som jävlas med mig. Men så ringde dem idag och fråga om jag kunde jobba imorgon, hade precis tagit en värktablett utöver morfin plåster för var dubbelvikt av smärta och spydde av smärtan. Men var bara att svara med glad stämma att ja visst kan jag jobba. Har ju inget val för räkningar och hyra lär betalas hur det än är. Har även sökt om a-kassa men dem är ju inte dem snabbaste att ta beslut, förmodligen blir jag ändå nekad då jag sa upp mig själv, men logiken säger ju att man inte kan pendla 40 mil då man flyttar, men får väl se hur det blir.

Dagar som idag, då det är dåliga dagar är jag glad att vi har lilla Chili som ändå måste ut på promenader och behöver lekas av. För innan han kom in i familjen så tillbringa jag dåliga dagarna enbart med att ligga i sängen med variation med soffan. Men nu måste man ut med några timmars mellan rum, och det är skönt oavsett om det är dålig dag.

Här är en bild på nya familjemedlemmen Chili, här 4 ½ månad.

Tvingade mig själv till att göra 1 av 3 prov idag i kursen jag pluggar på distans. Hade tänkt göra det imorgon, men då blev det jobb, så gjorde det idag. Så får se då jag får resultatet om det var bra val att göra det dålig dag som denna, men kändes okej iaf. Bara jag får godkänt är jag nöjd. På tal om kurser så har jag sökt till en utbildning till hösten. Behandlingsassistent på distans, om jag kommer in kommer jag plugga i 1 år. Jag hoppas jag kommer in, för vore både spännande och roligt att få läsa den kursen. Enda jag gruvar mig för är hur det ska gå med dem träffar man måste ha under utbildningen där de kommer vara prata i grupp osv. Men det ska gå!

Nej nu ska jag ta min tens och lägga mig i soffan och ha på den några timmar och ta en värktablett igen för nu hugger det på bra i magen. Avslutar med en ego bild på mig själv från en dag som var bra i vintras.

 

Ha en bra lång helg, och hoppas solen tittar fram dessa lediga dagar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.