Back on track

Nu har jag äntligen börjat få tillbaka en viss energi igen. Jag har enbart vilat och gjort dem absolut viktigaste måsten bara, som att jobba. Men annars har jag verkligen tillåtit mig att tagit det lugnt, vilket inte sker allt för ofta. Men det känns skönt att börja återgå till mitt vanliga jag igen i både humör och med energi.

Mina extra värmesvallningar har fortsatt och inte minska det minsta, men jag har nu istället börjat få extrem frossa vissa stunder också vilket jag inte haft tidigare. Vet inte om det hör ihop med klimakteriet, om man kan börja frysa från ingenstans precis som när man får värmeattackerna. Är det någon som upplevt det?

Jag har länge velat att börja träna på gym eller börja simma. Ja helt enkelt börja att träna. Framför allt för min värks skull, då värken ofta blir bättre efter tex en promenad eller då jag tränat. Under tiden gör det ofta väldigt ont, men efter släpper den värsta smärtan på toppen. Men jag har alltid lyckats hitta ursäkter, antingen har jag skyllt på ekonomin eller så har det varit att jag inte velat träna ensam osv. Bortförklaringarna har varit många helt enkelt. Men nu har jag fått lite motivation till att äntligen ta tag i det. Då jag arbetar i kommunen som personlig assistent så har vi tidigare fått 750 kr till någon slags friskvård. Men då har det varit att man ska köpa ett årskort och lämna in kvitto så drar dem den avgiften på 750 kr. Så resten måste man betala själva då. Men detta år har kommunen faktiskt varit både generösa och tänkt till lite. Vi fick ett häfte med kuponger med olika belopp på, totalt värt 1000 kr. Det påminner om rikskuponger, men dessa är personliga. Med dessa kuponger får man använda till det mesta som har med friskvärd att göra, allt från massage, spinning, bowling, gym, boxning osv osv. Så nu kan jag inte komma med dessa ursäkter längre, utan nu är det dags att sätta igång med träning. Ska testa på ett gym som ligger 10 minuter gång avstånd hemifrån, bra nu då man har dessa kuponger så kan man testa en gång innan man köper månadskort.

Ska nog även passa på att få en massage och bjuda med sambon. Vi har bokat in en mysig date night näste helg. Då vi ska gå på museum, vi ska se terrakottaarmen, efter det ska vi gå och köpa min vigsel ring i gamla stan där vi även köpte förlovningsringarna för snart 2 år sen (oj vad tiden har gått snabbt..) Efter det blir det bowling och lite mat någonstans. Och eventuellt som avslutning på dagen en massage, om det finns någon här i närheten som man kan använda kupongerna hos, annars får det bli inne i stockholm någon dag. Det var många, många månader sen som bara jag och min sambo hade en riktigt romantisk dag/kväll inplanderad. Visst att det har varit mys och romatik, men ingen planerad dag/kväll som denna har varit på länge. Så tror även detta hjälpte mig till att få tillbaka en del av mitt goda humör och min energi, jag behövde något att se fram emot, något som detta. Självklart har jag bröllopet att se fram emot som är om ca 3 veckor nu bara, men detta är något annat. Det behövs ibland lite extra lyx och mys i vardagen.

I helgen ska jag jobba, så det blir en tidig kväll idag. Kika lite på Lets dance senare och mysa med en varm kopp te till tror jag.. Är skönt med jobb helger ibland, för dem helgerna måste man ta det lugnt och lägga sig i tid så man orkar med dagens jobb. Känner mig som min ålder (25) plus minst 20 år till när jag ser vad jag skrev här ovan, haha. Ska se lets dance, ser fram emot att sova tidigt, och skrivit om museum och värmesvallningar. Inte direkt vad jag trodde att jag som 25 åring skulle göra direkt för några år sedan, hehe.. Men jag trivs i mitt lugna och ändå kaotiska liv 😉

Hoppas ni får en mysig fredags kväll och en bra helg!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.