Dålig med uppdateringar

Tycker denna bild är så talande för hur det känns att ha endometrios, det är inget som syns, men vi som lever med det vet hur det känns.

Blivit sämst på att uppdatera här, eller ja överhuvudtaget är jag dålig på att finna ork till svara på mail osv. Har haft lite energi innan, men sen jag började med morfin plåster som smärtlindring har min energi försvunnit ännu mer. Om jag får 12 timmars sömn fungerar jag några timmar normalt sen är jag slut, så efter en jobb dag är det inte att tänka på att orka med något förutom att hålla mig vaken till det är dags för sova igen. Men är fortfarande relativt smärtfri, fast hade en kort period där jag fick komplettera med tramadol som är andra starka värktabletter för få värken hanterbar. Men annars flyter livet på.

Om 3 veckor bär äntligen flytten upp till Sundsvall av. Har bott ensam i sthlm mer än en månad nu, då maken flyttat till nya lägenheten i Sundsvall då han börjat att plugga där uppe. Så är ensamt och tufft att klara allt som har med ett hem att göra själv då jag inte har någon energi, men allt går bara man vill har jag bestämt mig för.

Mina svttningar har för tillfället varit hanterbara vilket är otroligt skönt, men märker så fort jag inte lyssnar på min kropp och vilar ordentligt osv så kommer både svettningar, mer värk, humör som är skit. Men dem dagar jag är snäll emot kroppen och lyssnar är det lite lättare, men nätterna är fortfarande varma och svettiga. Hade influensan för någon vecka sen och då svettades jag mer än jag någonsin gjort. Min man sa till mig då jag var uppe hos han då jag blev sjuk att inte ens när jag är som varmast eller svettas som mest pga klimakteriet så hade han känt mig så kokande het som jag var då. men hade över 40 i feber under flera dagar, så var det som gjorde det, men man glömmer mellan gångerna jag är sjuk hur dåligt man mår. Men tur är kanske de att man glömmer. Lika är kroppen och hjärnan bra på att glömma den värsta värken då det är okej i magen, för då det blir som värst kan jag känna, men aj så här ont har jag aldrig haft. Fast jag då haft det x antal gånger under mina 13 år med endometrios. Men är väl kroppens egna försvar att den glömmer för orka med.

Har fått utskrivet med morfin plåster för 4 månader till nu, så blir det några månader till iaf. Gruvar mig den dag jag ska sluta. För råka missa att jag inte hade plåster hemma för några veckor sen och var utan under natten, och aldrig i mitt liv har jag upplevt sån abstinens, då förstod jag för första gången hur missbrukare måste ha det, att dem väljer att fortsätta istället för ta abstinensen. För shit vilken huvudvärk, ont i varenda led, frös så jag skaka, spydde, mådde riktigt dåligt. Så stod utanför apoteket till öppnings dags och sprang hem för sätta på nytt. Var lov att vara hemma från jobbet den dagen tom. Så aldrig mer abstinens, hoppas jag får trappa ner den dag jag ska sluta.

Denna helg består av jobb, så kropp och huvud är helt slut och lilla energin jag hade tog slut. Så nu blir det att lägga mig i soffan och se tv tills det är säng dags. Brukar lägga mig vid åtta, nio för orka med dagen efter då det är jobb. Men ikväll är det ju melodifestivalen, så ska försöka hålla mig vaken tills det slutar, om inte annat somnar jag väl på soffan 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.