Den enklaste av julklappar

Ibland blir jag sorgsen över att det enkla ofta verkar anses förkastligt. Det enkla i att säga ett snällt ord till någon i närheten – och till sig själv. Det enkla i att ge sig själv en klapp på kinden.  Det (relativt) enkla i att säga ”nej tack” (mycket värt i juletid när inbjudningarna står som spön i backen) och ”ja tack” (till hjälp som erjbuds). Det enkla i att stanna upp och uppmärksamma ett andetag. Enkla saker som inte tar tid. Kanske ger tid?

Visst är vi människor komplexa. Vi är vandrande underverk. Tänk om det är så att detta underverk är konstruerat så att det ska vara enkelt att hantera det? Att det mest grundläggande och livgivande, som vi alltid har med oss, är det enkla medlet för välbefinnande.

Andetaget.

Utan andning inget liv. Andningen är värd vår uppmärksamhet. Bara så. Utan att bråka med den. Den vet själv vad den behöver för att finna sin naturliga väg. Den vi alla är födda med.

Lika sorgsen som jag kan bli över det starka motståndet till detta enkla, lika lycklig blir jag varje gång jag får uppleva det magiska i det som sker där motståndet övervunnits. Jag har fått så många bevis på att det ”fungerar”. Att det ger mångfalt igen att då och då stanna upp och ge andningen uppmärksamhet. Bevisen kommer från mina kunder, från vetenskapen, från tidningsartiklar, från litteratur och från egen erfarenhet.

Ge dig själv den enklaste och finaste av julklappar. Idag och hela vägen fram till jul. Väl där har du skapat en ny vana som kommer att ge dig fortsatt kraft. För att inte tala om liv.

Börja nu. Stanna upp. Andas in. Andas ut. Var med i andetaget. Ge dig en kärleksfull klapp på kinden. Klart.

/Anneli
www.damernascoachingbyra.se


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.