Nutri5


Dr. Lars
Høie
– Fråga Dr. Lars Høie om Nutri5.

Dr. Lars H. Høie är grundare och medicinsk chef vid NutriPharma och forskaren bakom både Nutrilett och Nutri5. NutriPharma är ett norskt företag som har investerat stora resurser inom området soja under de senaste 20 åren.

 

 

Det behövs effektiva alternativ till östrogen
Jag är en kvinna på 52 år som är aktiv och annars social i mitt liv men de besvär som så markant ökat det senaste åren påverkar hela mitt liv. Jag har ett arbete som kräver kontakt med människor av skilda slag och jag vill känna mig ”fresch”. Som det nu ser ut svettas jag och svettningarna är fruktansvärda, det formligen rinner i ansikte och på hals samt ner på brösten. Jag har provat 2 olika östrogenmedicineringar men vill inte fortsätta med denna form av medicinering eftersom biverkningarna är för riskfyllda. Jag söker efter forskning om klimateriet för att se om det finns ngr resultat som hjälper för svettningarna, de jag kan hitta är botoxbehandlingar och det låter väldigt oroande med nervgiftsbehandlingar.

Den här livssituatiuonen påverkar mig så oerhört så jag har börjat undvika kontakt med människor och jag är annars en glad och positiv person. Jag har som tur en förstående man men sexlivet blir lidande för jag drar mig undan när svettningarna finns där. Förmodligen har detta blivit en ond cirkel. Övriga klimakteriebesvär kan jag leva med men detta gör mej så oerhört ledsen.

Jag går hos en privat kvinnomottagning men de rekommenderar östrogenbehandlingar. Man tycker att det borde finnas andra effektiva alternativ, om jag var medicinskt utbildad skulle jag söka forskningspengar för det behövs verkligen ytterligare kunskap. Ingen ska behöva ha det så här!! Sömn och respekten från andra som inte känner till besvären påverkar kvinnan psykiskt. Undrar om du/ni kan hjälpa mej på något vis? Jag hittade er hemsida när jag letade efter forskningsresultat. Trevligt att det finns ett forum för oss kvinnor i medelåldern.

Mvh Kvinna 52 år

– Dr. Lars Høie svarar
Hej, Det är 80-85 % av alla kvinnor som i mer eller mindre grad får problem med svettningar när de når klimakteriet och jag ser att du är en av dem som är hårt drabbade, i och med att symptomen är så uttalade som de är, och att detta går mycket ut över din livskvalitet. Nutri5 har en mycket god effekt när det gäller att väsentlig minska eller helt ta bort både dags- och nattsvettningar, och förövrigt också andra klimakteriesymptom. Därvid förbättras också sömn och livskvalitet, och vi har många personar som har rapporterat dessa positiva verkningar med Nutri5.

Initialt rekommenderar vi att Ni tar Nutri5 två gånger dagligen de första 2-3 månaderna, och därefter 1 gång per dag. De flesta får god effekt efter bara 1 månads använding av Nutri5, och symptomen minskas vidare över tid vid använding av produkten. Forskning visar som Ni skrivar att biverkningarna med östrogentablettar är riskfyllda, och de amerikanska myndighetarna Food and Drug Administration (FDA) har bestämt att alla förpackningar innehållande hormontablettar skall märkas med skriftliga varningar beträffande de allvarliga biverkningarna.

Med vänliga hälsningar, Dr. Lars Høie

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.