Nutri5

Kan man ta Nutri5 vid högt blodtryck?
Jag har läst informationen om Nutri5 och undrar nu om jag kan ta den när jag medicinerar mot högt blodtryck och högt kolesterolvärde.

Tack på förhand för ditt svar.

Med vänlig hälsning,
Anne Charlotte

– Dr. Lars Høie svarar:
Nutri5 kan tas med alla typer av läkemedel, och det finns inga kända interaktioner med några preparat. Nutri5 har en ytterligare sänkande effekt av kolesterolet när det tas i tillägg till statiner (kolesterolsänkande läkemedel) och kan också vara fördelaktig hos patienter som tar blodtryckssänkande läkemedel.

Med vänliga hälsningar,
Dr. Lars Høie”

Kan Nutri5 hjälpa mot muskelspänningar?
Jag tycker att Nutri5 verkar vara mycket intressant. Jag kan själv inte påstå att jag är mitt i klímakteriet, men märker en del förändringar i min hormonella struktur. Jag är 42 år gammal och anses vara frisk med god kondition och livsstil.

Just nu går jag hos en näringsterapeut och vanlig distriktläkare, då jag har fruktansvärt ont i muskelaturen i huvudet, nacke, axlar och i ben. Jag är stel i hela kroppen med låsningar i muskelaturen. Jag har kollat min sköldkörtel samt kortisolvärden som båda är helt normala. Min läkare vill sätta mig på antidreppresiva preparat, men jag vill helst inte detta, då det är huvudet och kroppen jag har ont i, det är inte fel i knoppen på mig.
Har lågt magnesium- och manganvärden enlig den mineralanalys som min näringsterapeut tagit. Hon misstänker även hormonella förändringar.

Jag misstänker själv att jag har benägehet för fibromylagi men ej fått någon diagnos. Jag undrar därför om Nutri5 skulle kunna hjälpa mina muskelspänningar och kraftiga nack/huvudvärk?

Tacksam för svar
Mona

– Dr. Lars Høie svarar:
Hej Mona.

När det gäller nedanstående frågor i samband med muskelsmärtor, finns det vissa naturliga bioaktiva komponenter i sojaproteinerna i Nutri 5, som har anti-inflammatoriska effekter. Dessutom innehåller sojaprotein höga halter av aminosyran Arginin, som via kväveoxid slappnar av musklerna i artärerna och därmed ökar blodflödet, som tillför mer syre och näringsämnen till olika vävnader inkl. muskler.

Vi har flera vittnesmål från personer med muskuloskeletala problem, där Nutri5 har minskat deras symtom. Så det är väl värt för dig att pröva om Nutri5 skulle kunna bidra till att minska eller ta bort muskelvärken. Jag skulle rekommendera att du ta Nutri5 dagligen under 2-3 månader, och därefter minskar intaget till en gång per dag.

Med vänliga hälsningar,
Dr. Lars Høie

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.