Glädje värd att skåla för!

Dettta är värt att skåla för!

Jag bör börja med två varningstester:
1) Detta kan uppfattas som reklam!
2) Att skåla på en måndag förmiddag kan vara vanebildande – häll gärna något alkoholfritt i glaset!

Jag känner en stor glädje. En kvinna, som står mig mycket nära, har börjat träna mindfulness med min pausskiva och hon känner att hennes kamp lättat något. Hon har kämpat med sig själv i många år och upplevt stor frustration när medvetenheten ökat men inga lättnader infunnit sig. I att sitta med sig själv, i stillhet, några minuter om dagen, har lättnaden infunnit sig. Heureka!

Mindfulness förändrar hjärnan, därför blir det lättare. De områden i hjärnan som är aktiva vid lugn och harmoni aktiveras och vi får lättare att uppleva just lugn och harmoni. Nivån av stressormoner minskar till fördel för oxytocin, vårt-lugn-och-ro-hormon, vilket ytterligare förstärker känslan av lugn. Med mer lugn i kroppen reagerar vi annorlunda på saker och ting som händer och sker. Vi får lite längre reaktionstid, hinner välja vårt agerande istället för att reagera direkt. Det har hindrat mig från att säga många dumma saker till människor jag älskar. Saker, sagda i affekt, saker som jag sedan ångrat. Vi har också lite lättare att uppfatta saker som mindre besvärliga, obehagliga eller rent av farliga. Vi blir tryggare i oss själva.

Vill du prova? Det finns en sittande pausövning på min hemsida http://damernascoachingbyra.se/test2.html . Där finns ockse en övning som jag kallar ett mentalt rum, den kan vara bra att inleda med om det är väldigt snurrigt i tankarna.

Är det dags att ordna en kurs på din arbetsplats? Mindfulness bidrar till så mycket gott: ökad effektivitet, mer välbefinnande, bättre relationer och samarbete, bättre förmåga att hantera stress och press – för att bara nämna några effekter av mindfulnessträning. Mina verksamheter Damernas Coachingbyrå och Jagstyrka kör igång kurser på företag nu. Läs mer: http://www.jagstyrka.se/mindfulness.html

Och välkommen med frågor och förfrågningar!
/Anneli

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.