Januaris boktips, Sociala medier – en lathund

Lottas boktips

Sociala medier – en lathund

Goda relationer till andra människor gör dig till en lyckligare människa. Det slås fast i flera av nya psykologiska undersökningar om vilka strategier som kan höja lyckonivån i vardagslivet. Nätverkande och relationsbyggande ger dessutom en dubbel effekt – lyckliga människor har lättare har skapa kontakter med andra människor.

Sällan blir det så tydligt som i de nya sociala medierna, som Facebook och bloggvärlden. För ett år sedan stod jag utanför den digitala dansbanan och trodde, ärligt talat, att det inte var något för mig. Inte kunde väl kontakter på nätet bli lika givande och utvecklande som en fikastund med bästa väninnan i soffhörnet?

I somras gick jag med på Facebook, precis som minst fyra miljoner svenskar redan gjort, och en helt ny kontinent öppnade sig för mig. Med glada, trevliga och omtänksamma människor – en lagom blandning av nya kompisar, gamla vänner som jag helt hade tappat kontakten med, och de nuvarande vännerna som jag vill träffa, men inte alltid ens hinner ringa… Facebook är som att skicka och få årets julbrev – året runt och varje dag.

Samtidigt skapade jag mitt företags hemsida www.livsklok.se – och nu har den fått cirka 2 000 besökare! Sedan öppnade jag en blogg för min bok FULL KOLL på fullkoll.driftig.nu – och av bara farten skaffade jag också ett twitterkonto på twitter.com/LIVSKLOK.

Jag har gått från noll koll till full koll – nåja! – när det gäller sociala medier. På bara ett halvår.

Jag har lärt mig, på egen hand, hur allt fungerar och hänger ihop, och hur jag exempelvis kan länka från bokens blogg till bokens FB-sida, på www.facebook.com/FULLKOLL.

Det har inte varit svårt, bara roligt, men det har tagit en hel del tid. Den tiden hade jag snabbt och lätt sparat in om bara den sprillans nya handboken Sociala medier – en lathund av Lena Carlsson hade kommit tidigare!

Lena Carlsson äger och driver kommunikationsbyrån Kreafon i Göteborg och med hennes bok i handen behöver du inte längre tveka inför att ge dig ut i de digitala svängarna. Lättsamt och ledigt avslöjar hon hur allt går till, hur du öppnar – och stänger! – konton på Facebook, Twitter och bloggtjänster. Detta är en handbok, i ordets rätta bemärkelse, med bildsatta gör-så-här-guider och massor med matnyttiga och konkreta tips och råd, exempelvis ett fylligt lexikon för smileys. Nu vet jag äntligen vad \0/ betyder – och jag sträcker givetvis båda armarna i luften och gör vågen för Sociala medier – en lathund!


Faktaruta/Sociala medier – en lathund. Guide till Facebook, LinkedIn, Twitter, bloggar med mera.

Författare: Lena Carlsson, kommunikationsbyrån Kreafon, som regelbundet föreläser om sociala medier. Hon har tidigare skrivit Marknadsföring och kommunikation i sociala medier, som kom 2009.

Förlag: Kreafon

Mer info: www.kreafonboken.se, www.kreafon.se

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.