Artiklar

Artiklar
Här publicerar vi kontinuerligt intressanta artiklar som rör kvinnors hälsa. Om du har läst eller själv vill skriva en artikel som skulle passa bra på Kvinnoliv, får du gärna höra av dig till artikel@kvinnoliv.se

Ta hand om ditt hjärta
Det sägs att kvinnor är dåliga på att lyssna på sina hjärtan.  Därför kommer ofta hjärtsjukdomarna som en blixt från klar himmel. Hjärt- och kärlsjukdomar är idag den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor. Det är hela tio gånger fler än vad som dör i bröstcancer. Men det finns faktiskt mycket vi kvinnor kan göra för att ta hand om våra hjärtan. Att lära sig tyda och lyssna på hjärtats signaler samtidigt som man har kunskapen om hur man kan hålla det friskt räcker långt.

Karolinska Institutet och Hjärt-Lungfonden gör bland annat en storsatsning för att sprida kunskap om hur man kan förbygga många hjärtproblem. Resultatet är sajten Sundkurs.se. Där finns råd för både vårdpersonal och allmänheten om hur man genom sin livsstil kan förebygga hjärtsjukdomar.  Sidan är dessutom fullproppad med fakta om riskerna med stress, rökning och mat. Tipsen är mycket enkla och därför lätta att ta till vara på. Visste du exempelvis att genom att gå 1- 1,5 timmar i veckan så kan man minska risken för hjärtproblem med hela 51 procent? Därmed är det ofta inga drastiska förändringar som krävs för att minska risken för hjärtproblem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.