Mental hälsa

Mental hälsa
Mental hälsa är ett brett begrepp som innefattar mycket; förmågan att älska och arbeta, flexibilitet, självförverkligande, mognad, social intelligens, känsla av att vara tillfreds med livet. Helt enkelt att vara lycklig och ha en meningsfull tillvaro.
Livet i sig kan många gånger vara en utmaning, saker blir inte alltid som vi tänkt oss. Vi stöter på motgångar, drabbas av sjukdomar eller förluster av nära och kära. Saker som hör livet till och som är utanför vår kontroll.

Under klimakteriet kan humörsvängningar som irritation, ilska, ängslan, nedstämdhet och förtvivlan påverka många kvinnor. Enligt undersökningar är det upp mot 60 % av alla kvinnor i klimakteriet som känner sig nedstämda eller irriterade.
På samma sätt som vi måste ta hand om vår fysiska hälsa är det viktigt att vi tänker på vår psykiska hälsa. Det finns mycket vi kan göra i förebyggande syfte för att stärka vår mentala hälsa. Humorn kan vara en sådan sak liksom känslan av att vara förstådd, sedd och bekräftad. Mer lugn och ro, minskade krav på sig själv liksom acceptans av de val man gjort i livet, goda likaväl som mindre goda, är andra saker som får oss att må bra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.