Mindfulness, varför då?

Det ska jag ta reda på under en veckas träning och retreat med en förgrundsfigur inom området; Jon Kabat Zinn. Är på väg till Dalarna för att lära mig mer om mindfulness. Svaret på frågan ovan tycker jag mig förvisso redan ha funnit, och det ska bli oerhört intressant att tränga djupare in i detta område.

För mig har träning i mindfulness bidragit till att jag oftare stannar upp och blir medveten om mina reaktioner och val. Jag upplever att jag får lättare att genomföra det jag föresatt mig utan att jag behöver kämpa för att göra det. Jag ger mig själv lite längre reaktionssträcka känns det som. En sträcka som ger mig tid och det i sin tur leder till bättre beslut, mer ändamålsenligt agerande och bibehållet inre lugn. Jag, som har ätit antidepressiv medicin tidigare för att komma i bättre balans innan jag började jobba med mig själv, mitt agerande och mina tankar, känner att detta ger mig samma sak fast på ett mycket behagligare sätt. Jag får bättre tillgång till mig själv och mitt agerande när jag med hjälp av träning i närvaro kliver ur min autopilot och kan ta bättre ansvar för mitt agerande. På det följer en större tillfredsställelse med mitt agerande, när jag inte gör mig själv besviken stup i ett. Vilket i sin tur leder till stärkt självkänsla och en ökad respekt för mig själv. En positiv spiral har då tagit sin början…

Nu ska jag alltså tränga djupare ner i detta både komplexa och enkla. Till hösten kommer jag att starta några olika aktiviteter för att sprida kunskapen kring mindfulness och för att diskutera kring företeelsen. Det blir kurser, samtalskvällar, föreläsningar, coaching kring mindfulness osv. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta mig på anneli@jagstyrka.se . Sänd mig din e-postadress så får du mina informationsutskick. Du kan också titta in på www.jagstyrka.se och www.damernascoachingbyra.se då och då för att se vad som händer. Eller på Damernas Coachingbyrås sida på Facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Damernas-Coachingbyra/333437741568?ref=ts

Skriv gärna om dina mindfulla erfarenheter! Må gott! / Anneli

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.