Nästa anhalt: Nunna

Något som är otroligt frustrerande efter operationen, är alla saker jag inte får göra. Jag får inte: Cykla,rida, bada, använda tampong, ha sex, bära tungt, anstränga mig, osv. Detta är under 4 veckor som jag inte får göra något av dessa. En av sakerna som är jobbig det är just det är att du får inte ha sex. När jag började min behandling med enanton sprutor för ca 1 år sen så försvann ganska snabbt min sexlust, vilket var otroligt jobbigt, vara 24 år gammal och i ett förhållande med mannen i mitt liv sen några år tillbaka, men jag hade ändå ingen lust. Det gick helt enkelt inte, och när väl lusten kom så var det andra problem ist som jag tror många av er kvinnor i klimakteriet känner igen, och det är torra slem hinnor. Spelade ingen roll om jag var upphetsad eller inte, för det var snus torrt. Jag är glad att jag då/är i ett tryggt förhållande så man kan prata om det och läsa det på olika vis, för annars hade jag tyckt det var otroligt genant av någon anledning.

Synd att jag inte är kristen, att jag aldrig skulle kunna leva ifrån min man, och att jag inte skulle klara av att bo på ett kloster, annars vore ju kanske nunna något i mitt läge, hehe

Sex som alltid varit en naturlig del blev då istället en jobbig del. Och det fortsatte hela förra året fast jag bytte behandling från enanton sprutor till den behandling jag har idag. Jag har förstått att det är något som kommer hålla i sig medan min kropp är i klimakteriet, men det är ändå svårt. För jag tycker att min kropp har ändrats mer än jag önska den gjorde, vill inte vara 50 i kroppen, vill vara 25 och känna lust och längtan! Så om jag nu skulle göra det under dessa 4 veckor, då får jag INTE göra någonting ist. Så då måste jag istället vänta till om 4 veckor, och sen hoppas kanske lusten kommer efter de inom kort. Kanske inte låter som så jobbigt problem för många, men det är svårt att vara ung och inte ha lusten och dem symtom som man har då man är 50 +. Det positiva i det är väl att jag vet hur det är då jag väl kommer dit om 25 år 😉

Är det någon av er läsare som känner igen er i detta att lusten försvinner och slemhinnorna är lika uttorkade som en torr myr? Vad har ni hittat för lösningar, och har ni några tips?

Kram kram

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.