Sommarens hälsobokGlöm alla bilder på skäggiga män som står på i huvudet itimmar eller slår knut på sig själva. På 2010-talet är är yoga mer än någonsin en angelägenhet för kvinnor i alla åldrar. Och inte minst för kvinnan mitt i livet – yogankan bli din bästa pensionsförsäkring.

Det blir tydligt i nya Yoga för livet för kvinnor40+ av Karin Björkegren Jones (Norstedts) och medinspirerande foto av Anneli Hildonen.Lustfyllt och avspänt beskriver Karin Björkegren Jones hur yogan kom in i hennes liv och förändrade det, från grunden. Hennes språk är som yogan själv; öppet, varmt och levande.För mogna kvinnor är yoga inte bara en skonsam motionsform för både kropp och sinne, den kan också mildra övergångsbesvär som vallningar, svettningar och sömnproblem.

– Yoga kan balansera klimakteriets hormonella svängningar, skriver Karin Björkegren Jones.Det behöver inte vara krångligt eller svårt, pröva dig fram till du hittar övningar som känns bra för dig.

Yoga för livet för kvinnor 40+ innehåller enkla övningar och tydliga instruktioner om hur du ska göra.

– Till en början kan det räcka med att bara sitta neden stund för att hitta sin andning. Sedan kan den där lilla stunden utökas och bli en yogaträning.

Faktaruta/Karin Björkegren Jones:
Bor: Stockholm
Ålder: 45 år
Yrke: journalist, författare och yogalärare
Mer info: www.yogavita.se


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.