Tillbaka till tonåring igen?

Jag har klarat mig relativt bra ifrån alla humörsvägningar som kommer med klimakteriet tycker jag. Visst har jag haft ett humör som svänger lite sen jag kom i klimakteriet men inte så att det varit ett problem. Värst var förra sommaren då jag mådde som värst psykiskt, men dem humörsvägningar berodde på den depriosson jag då var i tror jag mesta dels. Men nu har jag blivit en riktig arg tant senaste tiden. Inte ofta min make brukar kommentera mitt humör men senaste tiden har det kommit ett par kommentarer om att jag är så arg plötsligt, eller så nere och ledsen. Fast jag själv är medveten om det så går det inte att kontrollera. Om jag annars är sur eller ledsen för något så brukar jag kunna spela glad åtminstone eller så går det över efter en stund men detta är ju skit. För från ingenstans så hugger jag mitt i en meningen då t.ex. min man pratar så blir jag sur för någonting som jag egentligen inte alls är sur för, eller vaknar med världens humör och är sen ledsen hela dagen med ett par gråt stunder. Det läskiga är att humöret svänger snabbare än jag hinner med, och det går inte att kontrollera. Känner mig just nu bara irriterad på mig själv för mitt humör. Min man är den sista som jag vill ska få ut för mitt humör. Kanske bra att han får 2 veckors semester från frugan i 2 veckor snart, hehe. För nu är det knappt en vecka kvar innan jag flyttar hem till mamma för 2 veckors intensivkurs med körkortet. Tur dagarna kommer vara fulla så jag inte hinner sakna eller tänka så mycket. Aldrig varit en borta person, trivs bäst hemma. Så med dessa humörsvägningar ska det bli spännande att se hur detta går, kommer bli en riktig prövning. För nu får ju dem som minst förtjänar det ut för mitt humör, tänk om jag råkar skälla ut min stackars trafikskoleläarer eller något pinsamt.

Värsta är att det inte går att stoppa t.ex om tårarna bara börjar att rinna, då lever dem sen sitt eget liv och går inte att få stopp på dem. Dem bryr sig inte var jag är eller vilken situation jag är i. Som här om dagen skulle vi iväg och handla lite mat till lunchen då kylen eka tomt, och mitt i diskussionen till affären då vi prata om vad vi skulle äta för mat så börja jag gråta. Så var bara att gå in gråtandes på Ica det och handla det som skulle. Som tur var så blev det en kort gråtstund, men det är ju pinsamt, för jag är ju inte ledsen egentligen, bara min kropp som tror det. Lika när jag blir arg så snäser jag åt vem det än är som jag pratar med, riktig klimakterium kossa känner jag mig som. Precis som jag såg på kvinnor då jag själv var barn och tyckte många äldre kvinnor var sura och griniga och man fick alltid höra från olika håll då att dem säkert var i klimakteriet. Men nu är jag där själv, och inte är det ett dugg roligt just nu. Men försöker vända det till att om jag inte vore det så skulle jag ju ha mitt humör ändå pga värken som då skulle vara dubbelt så värre, så får se det så att hellre detta och liiite mindre värk.

Även börjat fått finnar på dem mest konstigt ställen som jag annars aldrig har, hade en period i början av mitt klimkaterium som jag hade det också men sen försvann det som tur var, men nu har jag fått en som sitter precis vid bh bandet och gör ont. Värsta är ju att bh n redan är för liten från början då brösten lever sitt eget liv och växer någon storlek då och då så bh n sitter redan tajt så kan inte göra banden större så det ska göra mindre ont heller, vilket lyx problem just nu egentligen, jag vet 🙂 Men ibland är det skönt med lite såna problem också och inte bara döda allvarliga problem. Känner mig lite som en tonåring igen, finnar och humörsvägningar är ju något som hör dit, skönt att känna sig lite extra ung ibland 😉 hehe

Annars rullar allting på, precis kommit hem från jobbet, 6 av 7 dagar är jobbade denna vecka nu, så min kropp är lite lagomt trött. Så nu ska den få en belöning med ett skumbad och en bra bok sen blir det sängen tidigt imorgon. Min uppdatering här är kass, men efter körkortet återkommer jag som normalt några gånger i veckan, just nu går varenda vakna och lediga stund till att läsa teori då jag väl orkar. Men den 22:a Augusti så är kursen avslutad så då är det ”bara” jobbet och vardagen som gäller igen. Men hoppas att jag inom kort kommer kunna gå ner lite i tid på jobbet, för heltid klarar inte min kropp hur mycket än jag vill tro det.

Kärlek / Jessica

Ps. Vet att denna blogg även handlat en del om min endometrios, eftersom det är pga den sjukdomen som jag är i klimakteriet men ska försöka hålla mig till klimakteriet så gott jag kan här, samtidigt som jag har mycket som rör endometrios i tankar och känslor så kommer även återuppta mig gamla blogg som enbart handlar om endometrios, adressen dit är om någon skulle vilja läsa eller så :

http://endometrios.bloggproffs.se/

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.