Trött, tröttare och tröttast

En enorm trötthet har kommit över mig, spelar ingen roll hur mycket jag sover så känns det som jag går sovandes på dagarna, hjärna och kropp är långt ifrån pigga och med. Igår gick jag och la mig strax efter 22, hade då tagit theralen, min sömnmedicin ca 2 timmar innan för jag ville verkligen få en natt med ordentlig sömn då jag är ledig denna helg. Var upp några gånger för kissa i natt, som vanligt.. Men sen vakna jag inte fören klockan visade 12.15. Jag fick en chock, ändå var jag fortfarande jätte trött och skulle utan problem kunnat somna om några timmar till. Men min kropp var mörbultad efter så många timmars liggande, då våran säng inte är den bästa. Inatt hade jag värmevallningar för första gången på någon vecka. Det har lugnat ner sig sen jag börja byta mina östrogenplåster varannan dag istället för var 3:e. Men det började smygandes igår kväll. Då kände jag hur överläppen och ögonlocken (???) blev fuktiga och så kom det sen över hela kroppen så det kändes som jag hade en temperatur på ett par hundra grader.. Har inte tidigare blivit svettig på ögonlocken någon gång, och detta var då jag satt stilla och kolla på film bara, så det var inte att jag ansträngde mig ens. Så i natt vakna jag och kände hur kudden var blöt och lika så håret. Även nu på dagen så sitter svallningarna i sig. Jag trodde den perioden skulle vara över nu, men tydligen så var det dags igen. Men hoppas att det går över snart.

Känner mig inte så ung och romantisk då jag får dessa svallningar vid fel tillfällen. Som igår hade jag och min man en riktig myskväll med massa gott uppdukat och filmer vi skulle se. Så mitt i en av filmerna börjar jag att svettas, så jag flyttar mig en bit ifrån i soffan för det känns som allt jag tar i är kokande varmt, fast det var ju jag själv som var kokande varm. Så säger jag till min man att jag fått mina svallningar igen. Så kommer jag sen på mig själv med att små skratta lite, 25 år och nygift och sitter med problem som egentligen inte ska komma än på 20 år. Ibland måste det ju kännas för min man att han gift sig med en tant och inte en tjej på 25 år, för kan inte vara allt för romantiskt att höra hur jag sitter och berättar om mina svallningar och se hur jag svettas i ansikte. Som tur är så har vi ju varit tillsammans så många år så han vet vad han gav sig in på då han sa Ja till mig, haha. faktiskt precis en måndag idag på dagen sen vi gifte oss. Så idag firar vi 1 månad som fru och man. Helt underbar känsla!

I torsdags skulle jag tagit min spruta egentligen, jag bokade tid på minavårdkontakter mer än en vecka innan torsdagen, men så samma dag som jag tror jag ska få ta sprutan svarar dem att jag fått en tid på måndag hos en sköterska. Så det känns mindre bra, eftersom min kropp visat tydligt att den inte gillade att vänta 2 veckor extra för sprutan så gillar den heller inte dessa dagars extra vänta. Visst att det bara är några dagar, men för min kropp är det några dagar för mycket. Men men, inte mycket att göra.

Idag ska vi fira med god mat och mys att vi varit gifta en månad, så hoppas att en dusch kan göra att jag får känna mig fräsch resten av dagen och kvällen, så jag slipper gårdagens svallningar, om så bara för ikväll iaf Håller mina tummar att det ska bli så, hoppas ni alla får en trevlig lördag och helg!

Jessica

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.